Rozstrzygnięcie konkursu kulinarnego „Pyszne smaki lasowiackiej ziemi”

PROTOKÓŁ
z dnia 24 czerwca 2018 r.
z posiedzenia komisji konkursowej „Pyszne smaki lasowiackiej ziemi”
na najlepszy produkt regionalny
XI Królewski Jarmark – Pysznica 2018

Komisja w składzie:
Przewodniczący Komisji – Józef Gorczyca
Sekretarz Komisji – Beata Biały
Członek Komisji – Grażyna Kołacz-Antosik
Członek Komisji – Monika Bajdo
dokonała następującego wyboru

Kategoria I produkty i dania mięsne
I miejsce – ANNA HERDZIK z Pysznicy „Muffinki z kasza jaglaną, warzywami i mięsem”
II miejsce – GRUPA FOLK-SONG z Sadowia „Rolada schabowa z warzywami”
III miejsce AGNIESZKA SMALISZ z Pysznicy „Roladki z dzika”
Wyróżnienie SABINA HERDZIK z Pysznicy „Rolada z indyka z farszem orzechowym”

Kategoria II produkty i dania jarskie
I miejsce – GRUPA FOLK-SONG z Sadowia „Łazanki z kapustą kiszoną i grzybami”
II miejsce Stowarzyszenie „W Dolinie Sanu SUDOLANIE” „MIX pierogowy”
III miejsce Stowarzyszenie WSPÓLNIE DLA KLECZANOWA „Pierogi z kaszą i grzybami”
Wyróżnienie AGNIESZKA SMALISZ z Pysznicy „Pierogi z zielonych gąsek z kapustą”

Kategoria III wyroby piekarnicze i cukiernicze
I miejsce – SABINA HERDZIK z Pysznicy „Ciasto gryczane z miodem i owocami”
II miejsce ANNA KUZIORA z Pysznicy –Sudołów „ciasteczka momenty”
III miejsce LIDIA PRAWICA z Pysznicy „Ciasto borówki na pierzynce”
Wyróżnienie WSPÓLNIE DLA KLECZANOWA „Chlebek razowy na zakwasie”

Kategoria IV nalewki i napoje tradycyjne
I miejsce – WSPÓLNIE DLA KLECZANOWA „Nalewka z płatków pachnących róż”
II miejsce ANETA BAJDAS z Jastkowic „Nalewka z czarnej porzeczki”
III miejsce ANNA PRAWICA z Pysznicy „Orzeźwiający kruszon”
Wyróżnienie GRUPA FOLK-SONG z Sadowia „Nalewka z palonego dębu”

 

Nagrody rzeczowe w konkursie współfinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.4 „Wsparcie kosztów bieżących i aktywizacji” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020.

Print Friendly, PDF & Email